Styrelsen

Styrelsen till SFSE väljs årligen på årsmötet. Valberedningen har kontinuerligt haft en ambition att olika samhällssegment och verksamhetstyper skall finnas representerade i styrelsen för att bidra till bredd i styrelsens arbete. Därför finns representanter för privat, offentlig och ideell sektor.

Styrelsen träffas 4-5 tillfällen varje år. Detta kompletteras med telefonmöten. Inom styrelsen finns även representation i internationella projekt och andra nätverk som knyter an till föreningens arbete.

Nedan följer en presentation av nuvarande styrelse:

Bertil Johansson

Ordförande

Bertil Johansson har arbetat i SFSE:s styrelse i 13 år. Han är även Vice president i EUSE sedan 2011. Genom det uppdraget har han tillgång till ett internationellt nätverk av intresse. I sitt ordinarie arbete verkar han som enhetschef i utbildningsenheten på Stiftelsen Activa i Örebro. Bertil har 20 års erfarenhet av arbete med Supported Employment. Han har även arbetat som SIUS-konsulent en kortare tid.

Bertil ser gärna att föreningen verkar för att fler använder sig av metoden Supported Employment och IPS vilket ökar funktionsnedsattas möjligheter till arbete väsentligt. Utvecklingen av metoden är också en viktig del föreningen bör arbeta för.

bertil.johansson@sfse.se

Bengt Eklund

Sekreterare

Bengt har suttit i styrelsen för SFSE i 10 år och har även en historia som engagerad i det internationella arbetet i EUSE. Till vardags arbetar Bengt som sakansvarig för Arbetsförmedlingens SIUS-verksamhet, vilket är Supported Employment i Arbetsförmedlingens regi.

bengt.eklund@sfse.se

Pernille Brabrand

Ledamot

Pernille valdes in i styrelsen våren 2018.

Hon arbetar som processledare i Helsingborg stad och har sedan 2012 drivit IPS-verksamheten Jobb på sikt.

Pernille har erfarenhet av IPS-metodutveckling, handledning och samverkan.

Annette Holmblad

Ledamot

Annette valdes in i styrelsen våren 2018. Annette jobbar till vardags som Jobbcoach och verksamhetsinriktningsstöd inom Jobb & Utbildning på Nytida Resursteamet i Stockholm. Hon har flera års erfarenhet av arbete med metoden Supported employment. Hon har arbetat som arbetshandledare i 9 år inom kommunal verksamhet och 3 år som jobbcoach i privat verksamhet. Har under senaste året jobbat med SE-metodutveckling inom daglig verksamhet.

Diana Waara

Ledamot

Diana valdes in i styrelsen 2015. Hon har erfarenhet som handledare och utbildningskonsult, och har även arbetat inom kommunal verksamhet i mer än 10 år, först som arbetscoach och sedan som metodhandledare. Diana har utbildat och handlett såväl chefer som arbetscoacher i SE och IPS. Hon har även mångårig erfarenhet av organisationsutveckling och metodimplementering, och har på regelbunden basis utfört IPS-programtrohetsmätningar för att följa upp och kvalitetssäkra metodarbete i olika verksamheter. Diana vill med föreningsarbetet verka för jämlikhet inom samhälls- och arbetslivet.

diana.waara@sfse.se

Stina Asp

Kassör

Stina valdes in i styrelsen våren 2017, och arbetar till vardags på Stiftelsen Activa som enhetschef. År 2011 började Stina arbeta som arbetskonsulent och har sedan dess arbetat med Supported Employment.

stina.asp@sfse.se

Andreas Nylén

andreas.nylen@sfse.se

Marianne Merin

Ledamot

Marianne sitter i styrelsen för SFSE sedan 2015.  Marianne har dryga 15 års erfarenhet av arbetet med metoden Supported Employment, och har arbetat som så väl arbetskonsulent, som med metodutveckling och projektledning framförallt inom daglig verksamhet och sysselsättning i Partille kommun. Idag arbetar Marianne som utvecklingsledare inom Vård och omsorgsförvaltningen.