Medlemsbrev december 2020

Hej uppskattade medlemmar av SFSE.

Då börjar 2020 dra sig mot sitt slut. Endast Julen och Nyåret ska klaras av. I år på ett annorlunda sätt där vi inte får möjlighet att träffas så nära som vi normalt kan. Den digitala varianten kan vara bättre än ingenting. Man får i alla fall se och höra varandra och önska en God Jul.

Det var mycket vi hade tänkt göra under året som inte blev av. Men det känns som lite negativt att sitta och gräma sig över det. Med all respekt för de som drabbats hårt av Covid-19. Det är viktigt att se på det vi har klarat av och det vi kan glädja oss åt

SFSE har under det här året jobbat med en översättning av ett nytt kvalitetsmaterial, SEQF (Supported Employment, Quality Framework) Vi har även beställt och fått materialet tryckt i 2 olika exemplar. En teoribok och ett arbetsmaterial. Under hösten deltog flera ur styrelsen i en utbildning av Huw Davies från BASE i England. Allt för att kunna ge stöd till andra som vill förbättra sin kvalitet i metoden. Kontakta oss om du önskar mer information om SEQF.

Under året har vi i trots alla hinder lyckats få till några nätverksträffar runt i landet. En av dessa var i digital form, något vi kommer att fortsätta med. Nästa nätverksträff sker den 4 februari kl. 13:00. Anmäl dig till någon av oss i styrelsen så får du en länk för deltagande.

Alldeles nyligen, den 10 december höll vi tillsammans med EPR (Europan Platform for Rehabilitation) med ett stort antal anmälda från olika delar av Sverige. Bland föreläsarna fanns EUSE:s president Luc Henau, Grete Wangen från Metropolitan Universitetet Norge, Flera arbetsgivare, med flera En lyckad minikonferens tycker jag.

Är du inte medlem än? Passa på att bli en i gänget som arbetar för att skapa skillnad. Med det vill vi i styrelsen passa på att önska er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År. Och ett stort tack för det fina arbete ni gör för de människor som behöver vårt stöd för att nå nya mål.

 

Vänliga hälsningar

Svenska Föreningen för Supported Employment

Bertil Johansson Ordförande

 Samarbetspartner: fristads arbetsskor webbyrå stockholm