Nationell jobbskuggningsvecka

Jobbskuggning innebär att en person som har funktionsnedsättning och/eller har behov av stöd i arbetslivet, får möjlighet att under en dag få nya erfarenheter och knyta kontakter på en önskad arbetsplats. Syftet med jobbskuggning är att uppmärksamma att alla har möjlighet att arbeta med rätt stöd, och att mångfald på en arbetsplats ökar kreativt och innovativt tänkande. Genom jobbskuggning vill vi åstadkomma attitydförändring och överbrygga fördomar mellan jobbsökande med stödbehov och arbetsgivare. Dessutom får arbetsgivare en liten försmak av vad Supported Employment innebär och vad modellen skulle kunna bidra med för deras del.

Årligen anordnas "International Job Shadow Day". Denna dag infaller dock på lite olika datum i olika länder. SFSE stödjer dock initiativet och vill uppmuntra mycket aktivitet gällande jobbskuggning. Därför har vi beslutat att inför en nationell jobbskuggningsvecka. Under 2018 infaller detta evenemang under vecka 17.

Svenska Föreningen för Supported Employment (SFSE) utmanar alla arbetsinriktade verksamheter att genomföra jobbskuggnings aktiviteter. 2018 kommer jobbskuggning att genomföras under vecka 17. Vi hoppas att alla kommer att skapa lite brus kring detta i massmedia och genom olika kanaler på sociala medier, så att våra verksamheter, arbetsgivare och förstås jobbsökande uppmärksammas under denna vecka. Dela gärna era aktiviteter på SFSEs facebooksida och Instagram med #sfsejobbskuggning.

INFORMATIONSTEXT

Diplom Job shadow day

Här finner ni ett diplom som är fritt att använda efter jobbskuggningen.

DIPLOM

Tidsplan för jobbskuggning

Här hittar ni exempel på en tidsplan man kan följa när man deltar i jobbskuggning.

TIDSPLAN JOBBSKUGGNING