Material & Presentationer

Här kan du ta del av material och presentationer från föreläsningar från konferensen 2014. SFSE kan endast lägga upp det material vi fått del av genom föreläsarna. Är du intresserad av ytterligare material uppmanar vi dig att kontakta föreläsaren direkt.

Program

Är du nyfiken på konferensprogrammet och dess innehåll kan du klicka på länkarna nedan. Fler OH-bilder kommer läggas upp allteftersom.
Länk till konferensprogrammet

Jessica Arvidsson

Jessica Arvidsson, doktorand vid Halmstads högskola presenterade lite förhandsinformation kring en pågående studie kring ungdomar i gymnasiesärskolan. Syftet med studien är att öka kunskaperna mellan gymnasiesärskolan till arbetslivet med särskilt fokus på faktorer som stärker deras position på arbetsmarknaden och skapar möjlighet till anställning.
Länk till Jessica Arvidssons presentation

Mariet Ghadimi

Mariet Ghadimi föreläste om hedersförtryck och intellektuell funktionsnedsättning, något som också går att läsa mer om på föreningen TRIS hemsida www.tris.se. Rapporten Trippelt utsatt finns för nedladdning på deras hemsida.
Länk till rapporten Trippelt utsatt
Länk till presentationen om hedersförtryck och intellektuell funktionsnedsättning

Pia Karlsson

Pia Karlsson, ersatte under konferensen Åsa Gärrenstad, båda från Försäkringskassan. Försäkringskassan uppdrag och information om sjukförsäkringen finns att hämta ur presentationen. Pia Karlsson svarade också på åhörarnas frågor samt berättade om deras samverkansuppdrag.
Länk till presentationen från Försäkringskassan

Lars Sandberg

Lars Sandberg höll en föreläsning om stödbehov som personer med ADHD har för att lämna en kriminell livsstil. Föreläsningen tog sin utgångspunkt i en förstudie som gjorts med titeln “Att förändra ett liv”. Förstudien och presentationen kommer du åt genom att klicka på länkarna nedan.
Förstudien – “Att förändra ett liv”
Länk till Lars Sandbergs presentation
Film om UTBROTT – En film om ADHD, kriminalitet och missbruk

GRAF

Kompetensutvecklingsprojektet GRAF presenterade hur de verkar för att skapa nya arbetssätt för kommunerna att öka möjligheterna för att personer med funktionsnedsättning ska kunna få och behålla ett arbete. Under projektet ska 500 anställda kompetensutvecklas bland annat inom Supported Employment, IPS och MI
Länk till GRAF presentation

Troed Troedsson

Troed Troedsson är framtidsanalytiker som har en bakgrund som fysiker och socionom. Under konferensens avslutande timmar presenterades han lite annorlunda syn på arbetskraft och kompetens.
Länk till Troed Troedssons presentation

Samarbetspartner: fristads arbetsskor webbyrå stockholm